Logo_mobilversion_sidhuvud

Företagets historia

Martin Göthager, en av fyra som grundade företaget 1946. Idag ägs och drivs företaget av hans tre sönder;Lars -Erik , Ulf och Göran. 

När Martin drog igång företaget var det fokus på stickat dammode och plaggen såles under namnet Gällstads Ylle. När företaget senare kom att satsa på sport och slog sig in i sportbranchen bytte man namn till Ivanhoe.  2011 lagom till vårt 65-årsjubileum letade fram några av Martins gamla modeller, applicerade de material vi jobbar med idag och presenterade dessa under ett särskilt avsnitt som vi kallade Ivanhoe GY Collection.

Syskonen Anders, Anna & Karin Göthager är nu tredje generationen som är aktiva i företaget. Anders är säljansvarig och Anna jobbar med design och marknadsföring.

 2012 tog de ett viktigt steg mot att driva företaget och dess anda vidare.

Dagens innovativa och funktionella sportmode från Ivanhoe tillverkas till stor del i den egna fabriken i Gällstad, men även hos partnerföretag i Europa, med vilka vi har ett väldigt tätt samarbete. Vi vill behålla full kontroll, från valet av garn och tråd ända fram till det färdiga plagget. Den geografiska närheten möjliggör också att vi kan agera snabbt, att vi kan erbjuda korta ledtider och de kortare transporterna ger också en lägre belastning på miljön.

Vi tar fram två säsongskollektioner per år, vår/sommar och höst/vinter. Parallellt med dessa säsongskollektioner har vi Ivanhoe Classic, en kollektion som innehåller tidlösa plagg i enkel och snygg design.