Företagets historia

Martin Göthager, en av fyra som grundade företaget 1946. Företaget har sedan början av 80-talet drivits vidare av hans tre söner Lars -Erik , Ulf och Göran.

När Martin drog igång företaget var det fokus på stickat dammode och plaggen såldes under namnet Gällstads Ylle. När företaget senare kom att satsa på sport och slog sig in i sportbranchen bytte man namn till Ivanhoe. 2011 lagom till vårt 65-årsjubileum letade vi fram några av Martins gamla modeller, applicerade de material vi jobbar med idag och presenterade dessa under ett särskilt avsnitt som vi kallade Ivanhoe GY Collection.

Bröderna Ulf, Göran och Lars-Erik Göthager

Syskonen Anders, Anna & Karin är nu tredje generationen som driver företaget framåt.

Dagens innovativa och funktionella sportmode från Ivanhoe tillverkas till stor del i den egna fabriken i Gällstad, men även hos partnerföretag i Europa, med vilka vi har ett väldigt tätt samarbete. Vi vill behålla full kontroll, från valet av garn och tråd ända fram till det färdiga plagget. Den geografiska närheten möjliggör också att vi kan agera snabbt, att vi kan erbjuda korta ledtider och de kortare transporterna ger också en lägre belastning på miljön.