Miljö

Vi är ett litet företag, men tar ett stort ansvar för hur vi agerar, hur vi jobbar och vem vi jobbar med, allt för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Vi tillverkar långlivade plagg med en tidlös design och till väldigt hög grad i naturliga och miljövänliga material, detta resulterar i kläder som kan bäras i flera år och som värmer både kropp & själ.

Hållbarhet hela vägen

Hållbarhet och hållbart mode är två väl använda begrepp idag inom klädindustrin, men hur de tolkas och används är väldigt olika. För många stannar det vid att välja en hållbar fiber eller ett miljövänliga material. För oss spänner begreppet över hela tillverkningskedjan, vi väljer att jobba med hållbara och naturliga material, men vi är ju också närproducerande, då vi tillverkar lokalt i den egna fabriken i Gällstad och hos partners i Europa. Vi har kontroll på och insyn i hela kedjan, vi vet vad plaggen är tillverkade av eftersom vi själva gör inköpen, vi vet att arbetsmiljön är god och att krav och lagar efterlevs.

Ivanhoe Home Collection

Som ytterligare ett svar på de ökade kraven både, internt och externt, att ta sitt ansvar, tänka långsiktigt och hållbart har bidragit till att vi tagit fram och presenterar vår egen inredningskollektion. Kollektionen bygger på, och är skapad utifrån att vi tar tillvara och förädlar överblivet material från produktionen; garner, knappar och stickat material får nytt liv och nya uttryck.

Ett begränsat bassortiment kryddas med färger och mönster från våra olika säsongskollektioner, allt beroende på vad som finns att tillgå. Unika, hållbara och vackra inredningsdetaljer som värmer både kropp och själ.

Bra kan ju alltid bli bättre och vi jobbar ständigt med att förbättra process, arbetssätt och rutiner som på något sätt kan bidra till en bättre och mer välmående planet för generationerna som följer.

Miljöcertifiering

Vill du läsa mer om vart vår ull kommer ifrån, vilka miljöcertifieringar garnerna har och övriga material vi arbetar med, klicka då in på rubriken "Materialguide".

 

Klicka här för att läsa mer om Varför ull


Populära artiklar