Ull har blivit ett av de trendigaste och mest miljövänliga textilierna på marknaden. Vi arbetar nästan helt uteslutande med ull i våra kollektioner. Ull är ett förnybart och naturligt material, vilket gör det till en av våra mest hållbara materialresurser i världen.

Förutom miljöaspekten har ullen en fantastisk komfort och en funktion som inte går att skapa på konstgjord väg.

DET ULLTIMATA MATERIALET – lite snabbfakta

  • ULL är ett levande material som anpassar sig och jobbar utifrån din kroppstemperatur samt inre och yttre rådande förhållanden, något som ingen konstgjord fiber lyckas med.
  • När det är varmt absorberar och transporterar ullen bort ånga och värme från kroppen.
  • När det är kallt samlar och bevarar ullen värmen i de millioner luftfickor som ullfibern naturligt är uppbyggd av.
  • ULL är självrenande och luktar inte illa. Keratinet som finns i ullen bryter naturligt ner illaluktande bakterier från huden. Ullen är en fet fiber, med en vattenavvisande fiberyta, vilket hämmar bakterietillväxt och därmed dålig lukt.
  • ULL kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt utan att kännas fuktig. Ullen producerar värme även då den är fuktig och värmer alltså även i fuktigt tillstånd.
  • ULLENS finlek anges i mikron. Mikrontalet, dvs fibers grovlek i tusendels millimeter används som ett kvalitetskriterium. Fin ull ligger mellan 17-23 mikron. Hur och om man upplever ull som stickig är ju väldigt individuellt, men man brukar säga att komfortgränsen ligger på 28 mikron.